Tendenser:

Vin af La Rioja

Se alle produkter i Vin af La Rioja

I La Rioja er oprindelsesgarantierne opdelt i tre underområder: Rioja Alavesa, Rioja Baja og Rioja Alta. I La Rioja breder vingårdene sig over 56.000 hektarer i 3 regioner: La Rioja, Navarra og Baskerlandet. Der er væsentlige forskelle på klima og jord i La Rioja hvilket dog ikke påvirker vinenes prestige.

Der er tre typer jord: ler-kalkholdig jord og alluvial jord. Den hjemmefødte røde drue I området er Tempranillo. Det er uden tvivl den mest berømte men Mazuelo, Graciano og Grenache dyrkes også. Blandt de hvide typer finder vi Viura, Malvasia og den hvide Garnacha.

Rødvinene er aromatiske og balancerede, mens hvidvinene er lette, elegante og friske. I La Rioja produceres vinene således: der er unge vine (som ikke aldres), Crianza-vine (2 år på gården og mindst 1 år i tønde), Rerserva-vine (mindst 3 år på vingården og mindst 1 år i tønde) og Gran Reserva (mindst 3 år på vingården og 2 år i tønde). Emblematiske vingårde såsom CVNE, Bodegas Domecq, Bodegas Faustino, Lopez de Heredia, Marqués de Caceres og Muga har gjort at vinene fra disse områder har opnået prestige i Spanien og i resten af verdenen.

Køb Vine af La Rioja online.

Se mere

Drinks&Co anbefaler

Vin af La Rioja: bedste Sælgere

se alle

Vin Af La Rioja: rød

se alle

Vin Af La Rioja: mousserende

se alle

Vin Af La Rioja: Robert Parker-bedømmelse