Velkommen til Drinks&Co

Du skal være 18 år eller derover for at besøge denne side.

Indtast venligst dit fødselsår.

Husk at drikke med måde
Tendenser:

Vin Rioja

Se alle produkter i Vin Rioja

La Rioja er opdelt i 3 underområder af produktion i Ebro-dallen: Rioja Alavesa, Rioja Alta og Rioja Baja. La Rioja Alavesa dækker et område på over 11.000 hektarer og producerer rødvine der er ideelle til dagligt forbrug (unge vine) og som aldres i egetræstønder. La Rioja Alta, med mere end 20.000 hektarer vinmark, producerer mellemrangsvine, med høj syrlighed, optimale for aldring i tønder. La Rioja Baja, påvirket af middelhavsklimaet og med vinmarker på omkring 18.000 hektarer, producerer rødvine med en højere alkoholprocent.

La Rioja tilhører den første D.O til at opnå oprindelsesgarantien DOCa (Denominación de Origen Calificada. Den gennemsnitlige vinproduktion af Rioja-vine er på 250 millioner liter (75% rødvine og 25% hvid- og rosévine) Der er mere en 19.000 producenter og mere end 1.200 vingårde som producerer Rioja-vine og til sammen står de for 70% af produktionen i Spanien.

Den klassiske vindrue til rioja-vine erTempranillo, typisk for dette område og normalt aldret I egetræstønder. Til rødvine bruges også druesorterne Garnacha, Graciano, Carignan, Maturana og Monastel. Af hvide druer bruges sorterne Viura, Garnacha Blanca, Malvasia, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Verdejo og Tempranillo Maturana.

Køb Vine af Rioja online.

Se mere

Drinks&Co anbefaler

Vin Rioja: bedste Sælgere

se alle

Vin Rioja: rød

se alle

Vin Rioja: hvid

se alle

Vin Rioja: mousserende

se alle

Vin Rioja: rosa

se alle

Vin Rioja: Robert Parker-bedømmelse