Tendenser:

Vin Rueda

Se alle produkter i Vin Rueda

Rueda hører til en D.O. som ligger i 3 provinser i Castilla y León: Valladolid, Segovia og Ávila. Den omfatter flere end 72 kommuner. De mest anerkendte er: Serrada, Rueda og La Seca. I 1980 opnåede det betegnelsen D.O. (som den første i Castilla y León), takket være druen Verdejo, en drue der er fundamental for deres hvidvine som har gjoirt dem berømte verden over.

Med mere end 8.000 hektarer vinmark har Rueda 52 vingårde og 1.400 vindyrkere. Med grusjorde og det kontinentale klima har man optimale omstændigheder til produktionen af kvalitetshvidvin. Vintrene er lange og kolde, vejret er blæsende og med meget regn.

De hvide druer anvendt til vino Rueda er især Verdejo som er autokton for egnen, Vuira, Sauvignon Blanc og Palomino Fino. Til rødvine bruges Tempranillo, Merlot, Garnarcha og Cabernet Sauvignon. Hvidvinene som er særlige for Rueda er frugtige og med en farve af halm. Rødvinene er smagfulde og med god struktur. For nylig er også de mousserende fra zonen blevet anerkendt, især dem der laves med druen Verdejo.

Køb Vine af Rueda online.

Se mere

Vin Rueda: bedste Sælgere

se alle

Vin Rueda: hvid

se alle

Vin Rueda: mousserende

se alle

Vin Rueda: Robert Parker-bedømmelse