Tendenser:

Vin af USA

Se alle produkter i Vin af USA

Amerikanske vine laves i næsten alle USAs stater og gør landet til den 4. største vinproducent efter Frankrig, Italien og Spanien. Blandt deres stater er Californien den primære eksponent for landets vinindustri, efterfulgt af Washington, Oregon og New York.

Produktionen af amerikanske vine breder sig ud over vinmarker på mere end 4.500 km2, de mest producerende regioner værende dem der ligger på Vestkysten, dem ved Rocky Mountains, dem i den sydvestlige del af landet, dem i den mellemøstlige del dem på, Østkysten og dem ved Great Lakes.

Til produktionen af amerikanske vine arbejdes der med tre typer druer, delt op efter oprindelse. Vitis Vinífera, af europæiske oprindelse, såsom Zinfandel, Cabernet Sauvignon, Cariñena, Garnacha, Barbera og Merlot, blandt de røde og Colombard, Chardonnay og Sémillon blandt de hvide. Den anden gruppe er autoktone druer såsom Mission, Catawba og Vitis Labrusca. Den tredje gruppe druer udgøres af de nye varianter som er produceret ud fra krydsninger eller podning.

Køb Vine af USA online.

Se mere

Drinks&Co anbefaler

Vin Af USA: Robert Parker-bedømmelse