Tendenser:

Vin Veneto

Se alle produkter i Vin Veneto

Véneto er anset for at være et af de vigtigste vindistrikter i Italien givet den store mængde vin som produceres hvert år. I denne zone i Italien dyrkes et stort antal druer selvom man de senere år har fokuseret mere på kvaliteten af druerne end på deres volumen.

Druerne vi finder i Véneto er Tocai, Cortese, Malvasia toscana, Verduzzo, Sobresale og også Garganega, til hvilken man tilsætter den lokale drue Trebbiano de Soave for at give den en unik smag. Vi finder også importerede druesorter såsom Chardonnay, Merlot, Cabernet -Franc og Sauvignon, Pinot og Riesling.

Det bør ikke overraske at vi i Véneto møder den franske drue Merlot, da det netop er italienerne der for alvor har udforsket dens potentiale og opnået en endnu renere Cabernet.

I Véneto finder vi også vine på kun én stamme, rosinvine såvel som de traditionelle rød- og hvidvine. De første er grundet deres harmoniske smag de foretrukne til at akkompagnere forskellige gastronomiske delikatesser, og de næstnævnte udmærker sig ved deres frugtige smag hvilket gør dem oplagte til at servere sammen lette hors d’oeuvres.

Køb Vine af Veneto online.

Se mere

Vin Veneto: bedste Sælgere

se alle

Vin Veneto: Robert Parker-bedømmelse