Velkommen til Drinks&Co

Du skal være 18 år eller derover for at besøge denne side.

Indtast venligst dit fødselsår.

Husk at drikke med måde

Vine

Se alle produkter i Vine

Mennesket har nydt den gode vin i tusindvis af år. Fremstillingen af vin begyndte i den neolitiske tidsperiode i det område af verden, som nu kendes som Irak og Iran, og siden da har vin været tæt forbundet med den gastronomiske kultur og med religiøse, sociale og medicinske traditioner.

Men hvad er vin? Ud fra et rent produktionsmæssigt synspunkt, så er det en drik, der produceres ved en fermentering af most fra druer, som man har udvundet ved at presse klaserne. Fermenteringen er et kemisk fænomen, hvorved sukker fra druerne omdannes til alkohol og kuldioxid, som sker takket være gærcellerne, som lever i større mængder på skallen af druerne. Efter gæringen flyttes vinen til andre tanke eller fade, hvor den lagres i et stykke tid. Men hele processen med at fremstille vin afhænger også af, hvilken type vin du gerne vil opnå.

Således er det den specifikt anvendte proces, der bestemmer, om du får en rødvin, hvidvin, rosévin, sød, mousserende eller hedvin. Rødvine fremstilles fra forskellige, blå druer, og skallerne fra druerne er en del af fermenteringen for at give farve og struktur til vinen. Ved fremstillingen af hvidvin er det derimod kun selve mosten fra druerne, der fermenteres, og ikke skallerne. Hvis det er en rosévin, tilsættes skallerne først senere hen til hvidvinen for at vinen kan tage farve, dog uden at opnå den samme intensitet som en rødvin. De mousserende vine fremstilles ved at lade vinen gennemgå en andengæring, som giver vinen dens boblende karakter.

Vin er dog mere end bare et produkt af fremstillingsprocessen; vin er en uforlignelig fornøjelse og én af de bedste partnere til gastronomisk kultur. Hvad end den drikkes som aperitif eller sat sammen med de rigtige retter, så er vin den bedste allierede til middage, fejringer og vigtige begivenheder. Det er nærmest en kunst i sig selv at vide hvornår, hvordan og til hvad, de forskellige vine skal drikkes, men heldigvis kan vi få uvurderlig hjælp fra sommelierer, ønologer og vineksperter. De kan hjælpe os med at vælge de vine, der passer bedst til vores personlige smag, og de kan vejlede os, når vi skal købe vin. Sandt at sige så beskriver vi gerne valget af en god vin som en nærmest hellig proces.

Køb Vine online.

Se mere

Drinks&Co anbefaler

Vine: bedste Sælgere

se alle

Vine: mousserende

se alle

Vine: rosa

se alle

Vine: Robert Parker-bedømmelse