Velkommen til Drinks&Co

Du skal være 18 år eller derover for at besøge denne side.

Indtast venligst dit fødselsår.

Husk at drikke med måde
Tendenser:

Vin hedvin

Se alle produkter i Vin hedvin

Hedvin, også kendt befæstede vin, alkoholholdige spiritus eller vin vin, er navnet på den vin, der er lavet til at indeholde en højere alkoholprocent end normalt. En generøs vin har typisk mellem 15 og 23 °, mens du stadig vine (rød, hvid og lyserød) ikke overstiger 14.5º alkohol.

Oprindelsen af vin tilsat alkohol, er i de 100 års krigen mellem Frankrig og England. Under krigen briterne ikke kunne købe vin i Normandiet eller i Bordeaux, som hidtil, og havde at bestanden op på fjerne kyster, Porto og Cadiz. For vin ankom i god stand på bestemmelsesstedet, blev de tilsat en mængde alkohol vin eller noget cognac (de er på vej), hvilket giver anledning til hedvin.

Der er 2 måder at forberede klassiske hedvin:

  • Tilføjelse vinalkohol vin (most eller vin alkohol destilleret fra vin til ikke miste deres status som vin).

  • Brug rosiner, eller botrytis, eller solrig, med en højere koncentration af sukker til at producere mere alkohol i alkoholisk gæring.

De mest kendte hedviner dem af Sherry, Montilla-Moriles, og nogle vine, der bedst betegnes som slik, den slags vine Port, Sauternes, Tokaj og Ice vine.

Som for ægteskab, tørre generøse vine kombinerer godt med appetitvækkere og pølser. I stedet en sød hedvin er ideel til at drikke med desserter, chokolade, med foie gras og lagret ost.

Køb Vin hedvin online.

Se mere

Drinks&Co anbefaler

Vin hedvin: bedste Sælgere

se alle

Vin Hedvin: Robert Parker-bedømmelse

se alle