Velkommen til Drinks&Co

Du skal være 18 år eller derover for at besøge denne side.

Indtast venligst dit fødselsår.

Husk at drikke med måde

Vin rosé

Se alle produkter i Vin rosé

Lyserød vin, eller rosévin, er en vin, som kun i ganske kort tid har macereret med blå drueskaller, som normalt giver den intense farve til rødvin. Derfor kalder man i nogle tilfælde rosévine for enkeltnat-vine, som svarer til den tid druemosten traditionelt set macererer med skallerne.

Andre typer af "lyserød vin", som for eksempel bordeaux eller mange mousserende rosévine, er fremstillet ved at blande rødvine og hvidvine, og de kan strengt taget opfattes som en helt separat vinklasse og ikke som en ægte rosé. En rosévin er fremstillet med det formål at ende med en rosé helt fra begyndelsen.

Da rosévine kun har en kort macerationsperiode, så begrænser det også noterne, som kan opleves, så vinene er i sig selv ofte fine og delikate. Derfor anbefaler man også at drikke den til milde retter såsom ris og pasta. Der findes også vine i klassen, som produceres som mousserende vine, og den egenskab opnås ved hjælp af en kort gæring.

Ligesome hvidvin drikkes rosévin bedst, når den er kold. Der findes nogle celebre rosévine på markedet som for eksempel Lambrusco, Gatão, Cigales rosé, nogle spændende rosévine fra Australien og fra USA. I Frankrig bliver de berømte roséer fremstillet på egetræsfade.

Køb Vin rosé online.

Se mere

Vin rosé: bedste Sælgere

se alle

Vin Rosé: Robert Parker-bedømmelse

se alle