Tendenser:
Domaine de la Janasse

Domaine de la Janasse

Adresse:
27 Chemin Du Moulin
By:
Courthézon (Postnummer 84350)
Placering:
Auvergne-Rhône-Alpes
Land:
France
Telefon:
+33 4 90 70 86 29
Hjemmeside:
http://www.lajanasse.com/

I 1967 vendte Aimé Sabon tilbage fra sin militærtjeneste. Han overtager hans farers vingårde (som bragte sine druer i en kooperativ vingård) og sin svigerfar (der solgte vinen til handel).
I 1973 byggede Aimé sin egen kælder. Således blev der født Domaine de la Janasse, fra navnet på familiens gård, der var placeret i Courthézon, på et sted kaldet "La Janasse". Aimé er ambitiøs. Bevidst om at eje en fabelagtig terroir, fortsætter han med at udvide området ved at erhverve nye grunde. Fra 15 hektar går La Janasse nu 90 hektar.

På grund af sin eksploderede struktur (mere end tres parceller) strækker La Janasse-ejendommen sig over en mosaik af terroirer (se illustration). Omhyggelig undersøgelse og forskning på jordbund, deres eksponering og mikroklimater har gjort det muligt at ideelt organisere vingården. Hvide druer og syrah er fortrinsvis plantet på sandkalkstensjord og udsat nordøst for at bevare friskhed, surhed og finesse.Mourvèdres der er plantet på lerkalkstensjord, der er dækket med rullede sten, får et meget godt modeniveau.

Denne dispersion af terroirerne bringer en stor kompleksitet i forsamlingerne. Det legitimerer også de særlige vine, som er Chaupin, Garrigues, Terre d'Argile og Terre de Bussières. For eksempel producerer vi på Chaupin og Les Garrigues late terroirs, 100% Grenache cuvées, den vigtigste drue af den sydlige Côtes du Rhône. For os når Grenache kun sin fulde balance på kolde jordbund. På varmere jord skal dets generøsitet være tempereret af Mourvèdre og Syrah.

bedste Sælgere - Køb Producere af Domaine de la Janasse anbefalede