Tendenser:
Leffe

Leffe

Adresse:
Industrielaan 21 Boulevard Industriel
By:
Brussels (Postnummer 01070)
Placering:
Belgium
Land:
Belgium
Telefon:
070 222 919
Hjemmeside:
http://www.leffe.com/

Leffe, en brygning tradition siden 1240: Grundlagt i 1152, Notre-Dame de Leffe var et kloster af Præmonstratenserordenen kanoner, dvs munke i et samfund præget af sin gæstfrihed.

Pilgrimme var altid velkommen på Leffe og i 1420 kanonerne besluttet at bygge et bryggeri til fremstilling af en sund, styrkende drikkevarer (sygdomme som pesten kørte grasserende gennem regionen dengang, og kogning af vand under overgæret proces Den Leffe øl dræbte alle bakterier). Efter den franske revolution klosteret blev genoprettet i 1929 Klosterkirken blev rekonstrueret på den gamle gård årsager, da den smukke 18. århundrede kirke var blevet ødelagt. Hver munk havde en konkret opgave, og var helt på tjenesten ved sogne.

Den Leffe kloster i 1740, i sin storhedstid: i forgrunden kan vi se møllen med dens bindingsværk gavl, ved hjælp af vandet i Leffe floden. I baggrunden over for hinanden, er to fjendtlige fæstninger: Montorgueil tårnet og slottet Crevecoeur. Et lay brygmester arbejdede for klosteret og lavede en Leffe øl, der var så lækker, at de sognebørn foretrak at drikke en Leffe om søndagen i stedet for at gå i kirke. Abbeden måtte tage effektive foranstaltninger.

Klosteret og bryggeriet blev lukket under den franske revolution og syntes at være intet andet end et fjernt minde, indtil klosteret blev genoprettet i 1929 I 1952 abbed Nys og Albert Lootvoet besluttede endnu engang at tage op ølbryggertradition Leffe med sine godt bevogtet opskrift og tilbyder et udvalg af lækker Leffe øl. I mellemtiden har AB-InBev taget op faklen, og har forpligtet sig til at ære den tradition for Leffe øl, der er brygget efter samme opskrift siden 1240.

bedste Sælgere - Køb Producere af Leffe anbefalede