Velkommen til Drinks&Co

Du skal være 18 år eller derover for at besøge denne side.

Indtast venligst dit fødselsår.

Husk at drikke med måde
Tendenser:

Vodka

Se alle produkter i Vodka

Vodka er en typisk russisk drink, som er kendt over hele verden. Oprindeligt blev fremstillingen af vodka udført med produkter fra det lokale landbrug, som var overkommelige i pris, som for eksempel hvede, majs og kartofler. Selve processen med at fremstille vodka var meget simpel: Gæren fra ingredienserne blev filtreret gennem et kulfilter. Den væske, man fik ud af det, blev herefter reduceret ved at tilføje vand, og til sidst blev den hældt på flaske.

I dag findes der dog producenter over hele verden, som fremstiller denne alkoholiske drik, for eksempel USA og Japan. De skandinaviske lande er også ved at opnå popularitet både som vodkaproducenter og forbrugere, måske både på grund af den geografiske placering i forhold til Rusland, og fordi klimaet ikke er væsentligt anderledes. Der findes nu nogle ret prestigefyldte vodkamærker som for eksempel Absolut fra Sverige og vodka en Finland fra landet med samme navn.

Man kan dog sige, at vodkaen som produceres i Rusland og i resten af verden, har deres forskelligheder. Russisk vodka er produceret med kildevand som ikke destilleres, og blandingen bliver stort set aldrig renset. Men i resten af verdens lande, hvor denne drink produceres, laves den på destilleret vand.

*

Vodkaens alkoholindhold*

Vodka, som er produceret i Rusland, har en alkoholprocent på 40%. Ikke desto mindre er der dog nogle russiske varianter, som når helt op på 70%, og den stærkeste variant er på hele 96%. Drikken bidrager derfor også med et enormt kalorieindtag til kroppen; ca. 315 kalorier pr. 100 gram.

5 vodka-facts

I dag er vodka den alkoholiske drik i verden, som har det største forbrug. Når vi kigger på mærker, så er Smirnoff og Absolut de mest populære.

I Rusland svarer det gennemsnitlige vodkaforbrug *til, at hver person drikker 68 flasker om året.

Vodkaens oprindelse har ikke meget at gøre med, hvad drikkens formål er i dag. Vodkaen blev dengang kun fremstillet til medicinske formål.

Grunden til, at vodka oprindeligt blev fremstillet i Rusland, er meget simpel; drikken har et meget højt alkoholindhold, og den fryser ikke til is i kulden.

Der findes et utal af drinks i verden, hvor *vodka er brugt som hovedingrediensen, for eksempel en klassisk bloody mary.

Køb Vodka online.

Se mere

Drinks&Co anbefaler

Vodka: bedste Sælgere

se alle

Vodka: Rusland

se alle

Vodka: Polen

se alle

Vodka: Frankrijk

se alle